Chokladkaka

En lyxig chokladkaka utan gluten. Med botten av mandelmassa och fyllning av ljus och mörk choklad är den lätt att tycka om!

Du behöver

  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl grädde
  • 150 g ljus choklad
  • 200g mörk choklad

Gör så här:

Kavla ut mandelmassan mellan plastfolieark tills den täcker botten och cirka två-tre centimeter av sidorna på en form med cirka 24-26 centimeters diameter, med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull och tillsätt grädden, låt koka upp. Bryt chokladen i bitar. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen tills det blir en slät smet. Låt svalna något och häll därefter i pajskalet av mandelmassa. Ställ kallt och låt stå tills den stelnat helt, cirka 4 timmar. Servera kall i tunna skivor, kanske med bär och en klick grädde.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pannkakor

Nyttig plockmat

Laga någonting nyttigt till helgen! Vad sägs om pannkakor?

pannkakor.se

Sopprecept

Klassiska soppor

När det är grått ute värmer en soppa. Laga klassisk gulaschsoppa eller vegetariskt!

sopprecept.se


Morotskaka

Lätt och god

Lättbakad och saftig - men också mager. Prova ett gott recept på morotskaka utan onödiga kalorier.

Morötter är naturligt söta i smaken och passar fint i kakor - inte konstigt att morotskaka har blivit en klassiker som älskas av många.

Kakorna blir saftiga och smakrika. Oftast smakar de ännu bättre om de får vila någon dag innan de äts. En god variant av morotskaka kan också vara mager - prova och upptäck en ny, saftig kaka som passar bra vardag som fest!

 morotskaka.com


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...