ChokladkakaEn lyxig chokladkaka utan gluten. Med botten av mandelmassa och fyllning av ljus och mörk choklad är den lätt att tycka om! Du behöver
Gör så här:Kavla ut mandelmassan mellan plastfolieark tills den täcker botten och cirka två-tre centimeter av sidorna på en form med cirka 24-26 centimeters diameter, med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull och tillsätt grädden, låt koka upp. Bryt chokladen i bitar. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen tills det blir en slät smet. Låt svalna något och häll därefter i pajskalet av mandelmassa. Ställ kallt och låt stå tills den stelnat helt, cirka 4 timmar. Servera kall i tunna skivor, kanske med bär och en klick grädde. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! DressingSalladens bästa vänDet är dressingen som får salladen att lyfta! Sno ihop en rhodeislandsås som skickar den färdiga varianten till skamvrån. TorsdagÄrtsoppanÄrtor har odlats här i norden långt tillbaka i tiden, och torsdags-ärtsoppan är en rätt som faktiskt kan kallas klassisk. Och nog är det mat som både mättar och värmer utmärkt i november! Serverad med grovkorning senap och gärna rågbröd till. Ärtsoppa med fläsk eller vegetarisk väljer vi efter tycke och smak. Vill du ha lite variation så prova ett nytt sopprecept. En vegetarisk röd linssoppa, eller en värmande svampsoppa kanske? Den som gillar fisk väljer förstås fisksoppa, och den frusne blir varm av en mustig kycklingsoppa! Oavsett vilken soppa som faller dig bäst i smaken blir måltiden inte komplett om den inte avslutas med pannkakor! Omväxling? Prova ett recept på grahamspannkakor, gott och lite nyttigare. Värmande måltid på er! |
|