Glutenfria och laktosfria och äggfria havreflarn

Detta recept på havreflarn tål de allra flesta! Utan gluten, ägg och laktos.

Du behöver

  • 50 g rapsolja eller annan neutral olja
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 msk sirap
  • 1 1/2 dl glutenfria havregryn
  • 1 1/2 dl ljus glutenfri mjölmix utan laktos
  • 1 krm ingefära
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 krm salt

Gör så här:

Lägg alla ingredienserna i en kastrull och värm försiktigt tills smeten tjocknat. Det brukar ta några minuter. Håll låg temperatur så det inte bränns och rör då och då.

Ta bort från värmen. När smeten svalnat tillräckligt rullar du den till små bollar, cirka 2 centimeter i diameter. Lägg dem mycket glest på ett bakplåtspapper - kakorna flyter ut väldigt mycket!

Grädda mitt i ugnen i cirka 6 minuter. Titta noga så de inte bränns.

När kakorna kallnat lite flyttar du över dem på ett galler med en stekspade. Förvara luftigt i plåtburk i rumstemperatur så håller de sig spröda längre.

Tips: Lägg glass och sylt mellan två flarn så har du en enkel efterrätt.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Martin
11 oktober 2018

Vilken temperatur ska man ha på ugnen?


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Enkel helglyx

Festpotatis till helgen

Helgmiddag med klass ordnar du lätt med pepparrotspotatis i ugn!

helgmenyn.se

Bakapizza

Snabbare pizza

Pizza till fredagsmyset? Det finns knep som gör pizzan klar på nolltid!

bakapizza.se


Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

Alla som någon gång haft höns förstår varför vi äter ägg just till Påsk... Det är nu som äggen kommer! Och även om du kanske inte har egna höns så finns ekologiska ägg att köpa i snart sagt varje butik.

Ägg ingår ju i många av våra vanligaste bakverk. Tänk dig en solgul sockerkaka, fortfarande varm... Eller våra älskade pannkakor!

Koka inte alla ägg i påsk utan spara några och laga en härlig fruktmaräng som avslutning på en riktigt påskmiddag! Mjuk maräng som täcke till frukt eller bär lyfter fram smaken på en fint sätt. En utmärkt efterrätt som passar fint till helgen!

Glad påsk önskar pepparochsalt.se!

 efterratter.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...