Glutenfria och laktosfria och äggfria havreflarn

Detta recept på havreflarn tål de allra flesta! Utan gluten, ägg och laktos.

Du behöver

  • 50 g rapsolja eller annan neutral olja
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 msk sirap
  • 1 1/2 dl glutenfria havregryn
  • 1 1/2 dl ljus glutenfri mjölmix utan laktos
  • 1 krm ingefära
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 krm salt

Gör så här:

Lägg alla ingredienserna i en kastrull och värm försiktigt tills smeten tjocknat. Det brukar ta några minuter. Håll låg temperatur så det inte bränns och rör då och då.

Ta bort från värmen. När smeten svalnat tillräckligt rullar du den till små bollar, cirka 2 centimeter i diameter. Lägg dem mycket glest på ett bakplåtspapper - kakorna flyter ut väldigt mycket!

Grädda mitt i ugnen i cirka 6 minuter. Titta noga så de inte bränns.

När kakorna kallnat lite flyttar du över dem på ett galler med en stekspade. Förvara luftigt i plåtburk i rumstemperatur så håller de sig spröda längre.

Tips: Lägg glass och sylt mellan två flarn så har du en enkel efterrätt.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Mamman till William
20 januari 2021

175 grader på ugnen blev lagom. Använde 1 dl rismjöl och 1/2 dl klibbrismjöl som mjölmix. Degen blev för torr men tillsatte 1-2 msk vatten och då blev de perfekta!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Martin
11 oktober 2018

Vilken temperatur ska man ha på ugnen?


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Grönkål

Grönkål + pasta = sant

Nu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost.

lasagne.nu

Frukostbullar

Frallor för alla

Med våren kommer ljusare morgnar. Dags att stiga upp och baka morotsbullar kanske?

frukostbullar.se


Fiskgratäng

Bekvämt och gott med gratäng

Gratänger med grönt är komfortmat. Snabb och god fiskgratäng med zucchini är riktigt gott på kort tid!

En god gratäng är både mättande och nyttig mat. Och dessutom god nog både för vardag och till helgmat. Låt maten koka samman i ugnen medan du gör annat och njut av fantastiska smaker! Prova nya recept på torsk på couscousbädd eller gör en gratäng med pasta, zucchini, fisk och tomat som både är snabblagad och smakrikt. Gratäng är också smidigt att laga om du har rester av potatis kvar – varva ner skivor av kall potatis i en potatisgratäng med korv och färskost och njut!

 gratäng.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...