Glutenfria och laktosfria och äggfria havreflarnDetta recept på havreflarn tål de allra flesta! Utan gluten, ägg och laktos. Du behöver
Gör så här:Lägg alla ingredienserna i en kastrull och värm försiktigt tills smeten tjocknat. Det brukar ta några minuter. Håll låg temperatur så det inte bränns och rör då och då. Ta bort från värmen. När smeten svalnat tillräckligt rullar du den till små bollar, cirka 2 centimeter i diameter. Lägg dem mycket glest på ett bakplåtspapper - kakorna flyter ut väldigt mycket! Grädda mitt i ugnen i cirka 6 minuter. Titta noga så de inte bränns. När kakorna kallnat lite flyttar du över dem på ett galler med en stekspade. Förvara luftigt i plåtburk i rumstemperatur så håller de sig spröda längre. Tips: Lägg glass och sylt mellan två flarn så har du en enkel efterrätt. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Martin
11 oktober 2018
Vilken temperatur ska man ha på ugnen? MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Bärlyx!Smak av sommarBär är sommarlyx hela året! Tjuvstarta sommaren med paj med blåbär och hallon. HalloweenDags för Halloweenfest!I helgen blir det Halloweenfirande! Snygg och spöklik cheesecake med hallon är perfekt att bjuda på. MorotskakaLätt och godMorötter är naturligt söta i smaken och passar fint i kakor - inte konstigt att morotskaka har blivit en klassiker som älskas av många. Kakorna blir saftiga och smakrika. Oftast smakar de ännu bättre om de får vila någon dag innan de äts. En god variant av morotskaka kan också vara mager - prova och upptäck en ny, saftig kaka som passar bra vardag som fest! |
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
175 grader på ugnen blev lagom. Använde 1 dl rismjöl och 1/2 dl klibbrismjöl som mjölmix. Degen blev för torr men tillsatte 1-2 msk vatten och då blev de perfekta!