![]() ![]() Glutenfria och laktosfria och äggfria havreflarnDetta recept på havreflarn tål de allra flesta! Utan gluten, ägg och laktos. Du behöver
Gör så här:Lägg alla ingredienserna i en kastrull och värm försiktigt tills smeten tjocknat. Det brukar ta några minuter. Håll låg temperatur så det inte bränns och rör då och då. Ta bort från värmen. När smeten svalnat tillräckligt rullar du den till små bollar, cirka 2 centimeter i diameter. Lägg dem mycket glest på ett bakplåtspapper - kakorna flyter ut väldigt mycket! Grädda mitt i ugnen i cirka 6 minuter. Titta noga så de inte bränns. När kakorna kallnat lite flyttar du över dem på ett galler med en stekspade. Förvara luftigt i plåtburk i rumstemperatur så håller de sig spröda längre. Tips: Lägg glass och sylt mellan två flarn så har du en enkel efterrätt. ![]()
![]() 11 oktober 2018
Vilken temperatur ska man ha på ugnen? ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
175 grader på ugnen blev lagom. Använde 1 dl rismjöl och 1/2 dl klibbrismjöl som mjölmix. Degen blev för torr men tillsatte 1-2 msk vatten och då blev de perfekta!