Glutenfria och laktosfria och äggfria havreflarnDetta recept på havreflarn tål de allra flesta! Utan gluten, ägg och laktos. Du behöver
Gör så här:Lägg alla ingredienserna i en kastrull och värm försiktigt tills smeten tjocknat. Det brukar ta några minuter. Håll låg temperatur så det inte bränns och rör då och då. Ta bort från värmen. När smeten svalnat tillräckligt rullar du den till små bollar, cirka 2 centimeter i diameter. Lägg dem mycket glest på ett bakplåtspapper - kakorna flyter ut väldigt mycket! Grädda mitt i ugnen i cirka 6 minuter. Titta noga så de inte bränns. När kakorna kallnat lite flyttar du över dem på ett galler med en stekspade. Förvara luftigt i plåtburk i rumstemperatur så håller de sig spröda längre. Tips: Lägg glass och sylt mellan två flarn så har du en enkel efterrätt. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Martin
11 oktober 2018
Vilken temperatur ska man ha på ugnen? MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FestgrytaBurgundisk köttgrytaVin passar inte bara till maten. Gör en mustig burgundisk köttgryta till helgen! Varma sopporSnabb ärtsoppaMixat är inte slätstruket! Gör grön ärtsoppa och locka fram smaker på några minuter. KladdkakorFika genast? Kladdkaka!Visst har caféet på hörnet kladdkaka? Ja, fast den godaste bakar du själv och avgör precis hur kladdig du vill ha den! Kanske en salt och krispig variant med jordnötter eller en lätt kladdkaka med nötter? Mjölkfri eller glutenfri, kladdkakan smakar alltid bra.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
175 grader på ugnen blev lagom. Använde 1 dl rismjöl och 1/2 dl klibbrismjöl som mjölmix. Degen blev för torr men tillsatte 1-2 msk vatten och då blev de perfekta!