Glutenfri rabarberpaj med havregryn

En god rabarberpaj med knäckigt yta och smak av havreflarn! Passar med vaniljsås eller vaniljglass - klassiskt och gott!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 100 g smör eller margarin
  • 3 1/2 dl havregryn (glutenfria)
  • 1 dl farinsocker eller råsocker
  • 5 dl skivad rabarber
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk pärlsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda hvaregryn och farinsocker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna i havregrynen tills det bildar en smulig deg.

Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Skölj och skiva rabarbern, lägg den i formen och strö över potatismjölet. (Du kan också blanda rabarbern med potatismjöl i en bunke för att det ska blandas bättre.)

Smula sedan havregrynsblandningen över rabarberbitarna och ringla över sirapen så jämnt som möjligt.

Strö pärlsocker över och grädda pajen i cirka 25 minuter tills den fått fin färg och rabarbern kokat samman och blivit mjuk. Smaken och ska vara knaprigt knäckig - är den inte det så grädda lite till!

Servera med grädde, vaniljsås eller vaniljglass.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Fettisdagen

Baka semlor med mjuk maräng till fettisdagen!

Vi älskar semlor! Årets absolut hetaste nyhet är semlor med mjuk färskmaräng på mandelfyllningen!

Stora, klassiska semlor fyllda med fluffig grädde. Eller minisemlor? Kanske en wienersemla, karlsbader, chokladsemla eller hallonsemlor? Lemon-curd-semla, tiramisù-semla eller semmelmuffins? Lingonsemla, chokladmoussemla eller vaniljsemla … Att skapa nya varianter av den klassiska semlan med mandelmassa och vispgrädde har verkligen spridit sig. Då vi på pepparochsalt var tidigt ut med att experimentera är det inte konstigt att vi har tagit fram några av de bästa recepten på hemgjorda semlor. Vilken blir då årets godaste nyhet på Fettisdagen? Självklart ett helt nytt recept på semla med färsk maräng. Nytt och spännande! Men oavsett om du vågar prova nytt är hembakat godast. Och hos oss får du både tips och recept för att skapa de allra bästa semlorna.

 semlor.nu

Bakapizza

Snabbare pizza

Pizza till fredagsmyset? Det finns knep som gör pizzan klar på nolltid!

bakapizza.se

Sockerkakor

Klassisk kaka står sig genom trender.

Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit!

sockerkakor.se


Lyxfika

Bästa bakelsetipsen

Snabbaste bakelsen kan vara den godaste! Rulltårta fylld med romrussin blir lyxig helgfika.

Gott till helgfika eller kanske lite vardagslyx? Det finns bra knep för att piffa upp de enklaste kakorna. Klassiska havreflarn med glass, smörkräm eller sylt mellan blir de riktiga minibakelser. Rulltårta i snygga skivor, gärna med lite spritsad grädde eller bär på är snabbakelsen framför andra. Gärna smaksatt med arrakssmörkräm eller romrussin… Nybakade choklad– och nötmuffins eller mjuka vinbärsmuffins… Lite spritsad grädde eller vaniljglass på toppen – Lagom mycket krångel, snyggt och gott!
För att inte tala om franska våfflor, nästan för gott för att serveras…
 

 bakakaka.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...