Risnudlar carbonara

Risnudlar är en bra ersättning för pasta som smakar utmärkt i en krämig carbonara!

Du behöver

Receptet är för 3-4 personer.

  • 1 pkt risnudlar, 250 g
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller 1 msk buljongpulver
  • 1 gul lök
  • 1 pkt bacon
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 tsk torkad basilika (ersätt gärna med färsk, hackad)

Gör så här:

Vispa samman ägg, vispgrädde, basilika och parmesanost. Skär baconet i små bitar och skala och finhacka löken. Hetta upp en stekpanna och fräs bacon och lök tills baconet tagit färg. Under tiden, koka upp vatten och buljong och koka risnudlarna mjuka, cirka 3 minuter. Häll av vattnet. Blanda ner bacon och lök och därefter äggblandningen precis innan carbonaran ska serveras.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kycklingrecept

Dragon & bacon

Baconlindad kycklingfilé med ugnsbakad rotfrukter... prova ett recept som är lätt att lyckas med och smakar fantastiskt!

kycklingrecept.nu

Våffeldagen

Fira våffeldagen!

Idag firar vi våffeldagen i Sverige och passar på att njuta av frasiga härliga våfflor av alla slag!

vafflor.se


Grönkål

Grönkål + pasta = sant

Nu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost.

En snabbare variant på kombinationen pasta och grönkål är krämig pastasås smaksatt med kryddnejlika och överströdd med hasselnötter som en tjuvstart på julens smaker. Grönkålen passar bra såväl färsk som tillagad. Finns det inte färsk grönkål att få tag på går fryst också bra, även om den inte ger samma färska känsla och tuggmotstånd.

Framåt jul brukar grönkålen, som är viktig till julbordets halländska långkål, säljas på fler ställen. Jul, förresten - kanske får en färsk grönkålssallad göra entré redan nu och följa med som en grön favorit på julbordet?

 lasagne.nu


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...