Risnudlar carbonara

Risnudlar är en bra ersättning för pasta som smakar utmärkt i en krämig carbonara!

Du behöver

Receptet är för 3-4 personer.

  • 1 pkt risnudlar, 250 g
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller 1 msk buljongpulver
  • 1 gul lök
  • 1 pkt bacon
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 tsk torkad basilika (ersätt gärna med färsk, hackad)

Gör så här:

Vispa samman ägg, vispgrädde, basilika och parmesanost. Skär baconet i små bitar och skala och finhacka löken. Hetta upp en stekpanna och fräs bacon och lök tills baconet tagit färg. Under tiden, koka upp vatten och buljong och koka risnudlarna mjuka, cirka 3 minuter. Häll av vattnet. Blanda ner bacon och lök och därefter äggblandningen precis innan carbonaran ska serveras.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Hallon

Hallonår hela året

När man kämpat sig genom snåret och fintat hallonmaskarna är det bara ren njutning kvar. Tårta fylld med halloncurd, någon?

bakatårta.se

Bärlyx!

Smak av sommar

Bär är sommarlyx hela året! Tjuvstarta sommaren med paj med blåbär och hallon.

bärrecept.se


Festgryta

Burgundisk köttgryta

Vin passar inte bara till maten. Gör en mustig burgundisk köttgryta till helgen!

Att låta rött vin ge smak åt grytor är ett väl beprövat sätt att skapa riktigt god festmat. Och det måste inte vara svårt att laga coq au vin, vinkokt ungtupp. Ett kraftigt rödvin, några enkla ingredienser och tid att låta grytan puttra är allt som krävs. Eller laga en riktigt god burgundisk köttgryta på nötkött. En fantastiskt mustig gryta som bara blir bättre av att lagas en dag i förväg. Du och gästerna kommer att jubla. Riktigt smaklig helg!

 helgmenyn.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...