Risnudlar carbonara

Risnudlar är en bra ersättning för pasta som smakar utmärkt i en krämig carbonara!

Du behöver

Receptet är för 3-4 personer.

  • 1 pkt risnudlar, 250 g
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller 1 msk buljongpulver
  • 1 gul lök
  • 1 pkt bacon
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 tsk torkad basilika (ersätt gärna med färsk, hackad)

Gör så här:

Vispa samman ägg, vispgrädde, basilika och parmesanost. Skär baconet i små bitar och skala och finhacka löken. Hetta upp en stekpanna och fräs bacon och lök tills baconet tagit färg. Under tiden, koka upp vatten och buljong och koka risnudlarna mjuka, cirka 3 minuter. Häll av vattnet. Blanda ner bacon och lök och därefter äggblandningen precis innan carbonaran ska serveras.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Pizza

Hembakad fest!

Hoppa hämtpizzan i kväll! Din hembakade quattro stagioni smakar bättre...

bakapizza.se

Sallad till buffén

Somrig sallad till buffén

Nej, nytt är det inte, men så gott! Klassikern grekisk sallad med salta oliver, välmogna tomater och fetaost tar sin välförtjänta plats på buffén.

salladsrecept.se


Läcker pudding

Smakfull squash

Squash brukar växa så det brakar i augusti. En god pudding till efterrätt eller lunch kanske?

Nu är säsongen för squash och den som provat att odla dessa snabbväxande jättefrukter vet att de finns i mängder av varianter och kan bli enorma.
När du ätit dej mätt på squashsoppa kan du prova att göra en variant med squash och svamp. Att fylla och ugnsbaka squash är en läcker rätt som passar många. Eller använd den istället för aubergin i en klassisk moussaka.
En enkel squashpudding passar både efterrätt eller som lättare kvällsrätt. Servera med frukt och lite vispad grädde!

 efterratter.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...