Frökex

Ett enkelt recept på krispiga, goda kex som passar utmärkt till ostbrickan!

Du behöver

  • 200g majsmjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl olja
  • 2 dl/120g solrosfrön
  • 1 dl/70g pumpafrön
  • 1/2 dl/25g sesamfrön

Gör så här:

Blanda vatten och majsmjöl till en grynig massa. Häll i oljan och rör tills smeten är slät. Häll i frön och rör om.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och tryck ut den med fingrarna till ett tunt lager. Strö över flingsalt.

Sätt plåten i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter. Det kan osa lite, så använd gärna köksfläkt!


Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Tessan
29 januari 2014

Jag är skeptisk till all oljan! Kexen blev goda men det var det värsta vad det osade!! Brandvarnaren tjöt och jag har ägnat timmar åt att rengöra ugnen... Ser i liknande recept att man använt ca 0.5 dl olja så jag håller mig nog till det framöver.

Redaktionens kommentar
Du har rätt i att det lätt blir lite osigt när man bakar dess kex. Men de blir goda!
Kommentar av osignerat
17 juni 2012

Å låter supergott med getost på, någon chevré, eller rå mandelost. =)


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Efterrätter

Klassiskt!

En god efterrätt kan lyfta vilken måltid som helst! Varför inte en klassisk pudding?

efteratter.se

Sopprecept

Gröna soppor i alla färger

Äter du alltid vegetariskt eller gillar du bara att äta grönt? Prova en färgglad soppa!

sopprecept.se


Vegetariskt

Enkel och god vego med fyllda grönsaker i ugn

Vegetariskt i ugn med massor av smak! Ost-och grönsaksfylld butternutpumpa är perfekt vintermat.

Att fylla grönsaker, rotfrukter eller svamp och gratinera i ugn är en snabb väg till god vegetarisk mat. I ugnen tillagas maten utan passning och stekta ytan lockar fram helt andra smaker än i en gryta. Prova själv och upptäck goda rätter som passar både vegetarianer och inbitna köttätare. Fylld quornfilé är snabbvarianten och vill du ha ett alternativ till köttfärs är quornfärsfylld-squash ett gott recept. Fyllda auberginer med ost och grönt är riktigt gott, liksom fyllda potatisar eller champinjoner under parmesantäcke! Precis som favoriten – butternutpumpa fylld med majs, rödbeta, morot och ost… Servera varmrätterna som de är med bröd eller ris och du har en god och värmande vego–middag!

 vegetariskarecept.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...