Frökex

Ett enkelt recept på krispiga, goda kex som passar utmärkt till ostbrickan!

Du behöver

  • 200g majsmjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl olja
  • 2 dl/120g solrosfrön
  • 1 dl/70g pumpafrön
  • 1/2 dl/25g sesamfrön

Gör så här:

Blanda vatten och majsmjöl till en grynig massa. Häll i oljan och rör tills smeten är slät. Häll i frön och rör om.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och tryck ut den med fingrarna till ett tunt lager. Strö över flingsalt.

Sätt plåten i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter. Det kan osa lite, så använd gärna köksfläkt!


Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Tessan
29 januari 2014

Jag är skeptisk till all oljan! Kexen blev goda men det var det värsta vad det osade!! Brandvarnaren tjöt och jag har ägnat timmar åt att rengöra ugnen... Ser i liknande recept att man använt ca 0.5 dl olja så jag håller mig nog till det framöver.

Redaktionens kommentar
Du har rätt i att det lätt blir lite osigt när man bakar dess kex. Men de blir goda!
Kommentar av osignerat
17 juni 2012

Å låter supergott med getost på, någon chevré, eller rå mandelost. =)


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Sockerkakor

Mjuka kakor!

Kakälskare, se hit! www.sockerkakor.se är en sajt med bara mjuka kakor.

sockerkakor.se

Lakritskaka

Svart som lakrits

En kladdkaka utan choklad? Smaksätt med lakrits och du har en lakritskladdkaka!

kladdkakor.se


Skorpor

Knaprigt med snits

Litet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan!

Små och spröda skorpor passar många gånger när en mjuk kaka känns för mycket. Perfekta att ha färdiga i glas- eller plåtburk och bara ta fram när det kommer gäster. Den klassiska mandelskorpan gör sig också bra som tilltugg på ostbrickan eller buffén. En härligt spröd citronskorpa passar lika fint med ett mousserande vitt vin som till teet. Den som inte kan slita sig från chokladen bakar chokladskorpor och serverar till espresson eller latten. Stiligt och riktigt gott som går åt, så baka många!

 bakakaka.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...