FrökexEtt enkelt recept på krispiga, goda kex som passar utmärkt till ostbrickan! Du behöver
Gör så här:Blanda vatten och majsmjöl till en grynig massa. Häll i oljan och rör tills smeten är slät. Häll i frön och rör om. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och tryck ut den med fingrarna till ett tunt lager. Strö över flingsalt. Sätt plåten i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter. Det kan osa lite, så använd gärna köksfläkt!
Redaktionens kommentar
Du har rätt i att det lätt blir lite osigt när man bakar dess kex. Men de blir goda!
Kommentar av
osignerat
17 juni 2012
Å låter supergott med getost på, någon chevré, eller rå mandelost. =) MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SoppaSoppa räddar vardagenEn gryta full med ångande tomatsoppa, till det en bit gott bröd. Vad sägs om en sådan vardagsmiddag? Hembakta bullarBulla upp!Finns det något bättre än nybakta bullar? Baka mandelbullar med citron, häll upp ett stort glas mjölk och förgyll vilken dag som helst. EfterrätterSaffrans- pannkakaGyllengul, serverad på klassiskt vis med vispgrädde och salmbärssylt - saffranspannkakan är en riktig, gotländsk läckerhet! Men kakan är inte svår att lyckas med hemma i köket. Tvärtom är den en lättlagad efterätt som går fint att laga till många. Prova ett recept på saffranspannkaka i långpanna till helgen! Och skulle du sakna salmbärssylt i skafferiet så prova med björnbär eller hjortron. Succén är given! Trevlig helg! |
|
Jag är skeptisk till all oljan! Kexen blev goda men det var det värsta vad det osade!! Brandvarnaren tjöt och jag har ägnat timmar åt att rengöra ugnen... Ser i liknande recept att man använt ca 0.5 dl olja så jag håller mig nog till det framöver.