FrökexEtt enkelt recept på krispiga, goda kex som passar utmärkt till ostbrickan! Du behöver
Gör så här:Blanda vatten och majsmjöl till en grynig massa. Häll i oljan och rör tills smeten är slät. Häll i frön och rör om. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och tryck ut den med fingrarna till ett tunt lager. Strö över flingsalt. Sätt plåten i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter. Det kan osa lite, så använd gärna köksfläkt!
Redaktionens kommentar
Du har rätt i att det lätt blir lite osigt när man bakar dess kex. Men de blir goda!
Kommentar av
osignerat
17 juni 2012
Å låter supergott med getost på, någon chevré, eller rå mandelost. =) MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KycklingreceptDragon & baconBaconlindad kycklingfilé med ugnsbakad rotfrukter... prova ett recept som är lätt att lyckas med och smakar fantastiskt! TårtorTårtor för alla tillfällenSommaren är högsäsong för tårtor. Prinsesstårta med hallon och vaniljkräm sätter guldkant på skolavslutningen eller födelsedagen! VetebullarÄppelbullar
Mjukt vetebröd, smörig fyllning och en mild smak av kanel eller vanilj – det är svårt att motstå nybakade bullar. Prova att fylla vetebrödet med äpple nästa gång och du har en smak som riktigt gifter sig med de andra. |
|
Jag är skeptisk till all oljan! Kexen blev goda men det var det värsta vad det osade!! Brandvarnaren tjöt och jag har ägnat timmar åt att rengöra ugnen... Ser i liknande recept att man använt ca 0.5 dl olja så jag håller mig nog till det framöver.