Glutenfria blinierRyska plättar görs på bovetemjöl som är naturligt fritt från gluten. Du behöver
Gör så här:Värm mjölken i en kastrull till 37 grader. Smula jästen i en bunke och slå på mjölken. Blanda om och vispa ner bovetemjöl, majsmjöl och salt lite i taget för att undvika klumpar. Vispa ner äggulorna. Låt jäsa under en handduk i 45-60 minuter. Vispa äggvitorna till ett hårt skum som du vänder ner i smeten. Grädda i smör i en plättlagg. Servera gärna med gräddfil, rom och hackad rödlök! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GrötDagens viktigaste målStarta dagen med en rykande skål gröt! Varför inte en klassisk mannagrynsgröt med bär och mjölk? GratängerVärmande och matiga potatisgratängerEnkel vardagsmat eller lyxigt tillbehör till helgsteken? En klassisk gratäng med potatis som bas är båda delar! KycklingVardagsfest!Förr var kyckling för många riktig festmat. Och även om det i dag går att köpa kyckling till vardags är det en vanlig rätt när det ska vara lite festligt. Inte konstigt, kyckling är lättlagat och gott. Dessutom är det magert. Prova en smakrik kycklinggryta med rotfrukter. Eller en god och värmande kycklingsoppa? Kanske kryddiga kycklingspett eller ett gott recept på gratinerad kyckling i tomat till helgen. Variationen är oändlig och resultatet brukar bli utmärkt! Numera finns kravmärkt kyckling att hitta i många butiker; välj den och tänk på miljön och djuromsorgen! |
|