Glutenfri kladdkakaVisst går det att baka glutenfri kladdkaka utan mjölmix. Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Smöra en ugnsfast form, 24-26 cm i diameter, eller en form med löstagbar kant. Smält smör eller margarin och låt det svalna något. Vispa samman smör, ägg, socker och sirap. Blanda bakpulver med mandelmjöl och rör eller vispa sakta ner mandelmjöl, kokosmjöl, kakao, vanilj och salt. Häll smeten i formen och grädda i 180 grader i 15-18 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten när den tas ut. Vill du dekorera kakan: Hacka chokladen och lägg på den varma kakan. När chokladen smält, bred ut den över kakan. Servera med vispad grädde eller glass. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HembakatBaka bättre bröd!Hembakat bröd lyfter middagen till en ny nivå. Prova grahamsbröd som får gästerna att jubla! LussekatterLussekatter och andra saffransbröd
Vare sig man bakar vanliga lussekatter med enbart smör eller varianten med kesella gäller det att knåda degen och låta dem jäsa ordentligt för ett bra resultat. Att variera genom att baka i olika former är roligt - det finns massor av idéer att hämta från gamla förebilder: kusar, prästens hår och solvagnar är bara några. Tänk bara på att lägga ungefär jämnstora bullar på samma plåt, så de blir färdiga samtidigt! |
|