Glutenfri kladdkakaVisst går det att baka glutenfri kladdkaka utan mjölmix. Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Smöra en ugnsfast form, 24-26 cm i diameter, eller en form med löstagbar kant. Smält smör eller margarin och låt det svalna något. Vispa samman smör, ägg, socker och sirap. Blanda bakpulver med mandelmjöl och rör eller vispa sakta ner mandelmjöl, kokosmjöl, kakao, vanilj och salt. Häll smeten i formen och grädda i 180 grader i 15-18 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten när den tas ut. Vill du dekorera kakan: Hacka chokladen och lägg på den varma kakan. När chokladen smält, bred ut den över kakan. Servera med vispad grädde eller glass. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Mat på minuterNyttig snabbmat med fisk och grönt till vardagsSvårt att slita dej fri från julhelgens matfester? Laga snabb och god couscouspytt med lax och fänkål på några minuter! VåffeldagenFira våffeldagen!Idag firar vi våffeldagen i Sverige och passar på att njuta av frasiga härliga våfflor av alla slag! KantarellerSnabblagad svamplyckaAtt svampen smakar bäst fräst i lite smör är ingen hemlighet. Tillagar du den rätt räcker det med en mindre mängd svamp för att smaksätta en måltid. Fräs lite kantarell och blanda i västerbottenostpajen och du har en smakrik kantarellpaj. Till risotton är svampen sjävklar och i frasiga kantarellknyten lyfter mördegen fram smaken på snabbaste och lyxigaste sätt. Blandar du smörstekta kantareller med mango och honung fixar du en härlig kantarellpasta där mangons söta smak lockar fram svampsmaken. Perfekt sommarmat helt enkelt! |
|