Glutenfri kladdkakaVisst går det att baka glutenfri kladdkaka utan mjölmix. Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Smöra en ugnsfast form, 24-26 cm i diameter, eller en form med löstagbar kant. Smält smör eller margarin och låt det svalna något. Vispa samman smör, ägg, socker och sirap. Blanda bakpulver med mandelmjöl och rör eller vispa sakta ner mandelmjöl, kokosmjöl, kakao, vanilj och salt. Häll smeten i formen och grädda i 180 grader i 15-18 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten när den tas ut. Vill du dekorera kakan: Hacka chokladen och lägg på den varma kakan. När chokladen smält, bred ut den över kakan. Servera med vispad grädde eller glass. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakakakaBanankaka som muffinsBanankaka börjar bli en klassiker för många baksugna. Den är lättbakad, hållbar och saftigt god. HelgmenynSvamp gillar ostSvamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost! FrukostLyxigt nybakat!En bra start tycks kunna påverka hela dagen. Och få saker får en på lika bra humör som nybakat bröd till frukost! Njut av mjuka tekakor med smör och god hårdost. Baka franskbrödbullar och servera med favoritmarmeladen och hela kannan nybryggt te. Vill du stila lite extra bakar du egna bagels till långfrukosten. Eller steker en rejäl hög med amerikanska pannkakor... Inte hunnit förbereda bakandet och eller för morgontrött för större projekt? Det finns alltid scones av många slag. Rykande nygräddade är de en minst lika god start på dagen! |
|