Glutenfri kladdkaka

Visst går det att baka glutenfri kladdkaka utan mjölmix.

Du behöver

Receptet är för 6-8 personer.

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker eller rårörsocker
  • 2 msk sirap
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • (100 g choklad till dekoration)

Gör så här:

Smöra en ugnsfast form, 24-26 cm i diameter, eller en form med löstagbar kant.

Smält smör eller margarin och låt det svalna något. Vispa samman smör, ägg, socker och sirap. Blanda bakpulver med mandelmjöl och rör eller  vispa sakta ner mandelmjöl, kokosmjöl, kakao, vanilj och salt.

Häll smeten i formen och grädda i 180 grader i 15-18 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten när den tas ut.

Vill du dekorera kakan: Hacka chokladen och lägg på den varma kakan. När chokladen smält, bred ut den över kakan.

Servera med vispad grädde eller glass.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Honung

Honung sätter smak

Jämfört med vitt socker smakar honung så mycket mer. Avgör själv med honungsbullar med aprikoser och pumpakärnor!

frukostbullar.se

Risotto

Snabbt med stil!

En krämig risotto är snabblagad festmat. En variant med salami värmer med stil!

risotto.nu


Vardagsfest

Dragongryta

Ingenting går upp mot smaken av dragon och svamp... Laga en festegryta som lockar fram det bästa ur helgen!

Värmande grytor är gott och festligt. Enkelt att ordna när man är många och bekvämt då de kan vara helt klara när gästerna väl kommer.

Prova en smakrik gryta på skinkstek som får smak av svamp och dragon. Eller gör en smakrik och rustik lammgryta med rotfrukter. Perfekt när man vill få upp värmen lite. Den som vill ha en riktig stek, serverad med potatis och gelé lagar lätt en porterstek.

Trevlig middag och glöm inte brödet!

 helgmenyn.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...