Glutenfri kladdkaka

Visst går det att baka glutenfri kladdkaka utan mjölmix.

Du behöver

Receptet är för 6-8 personer.

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker eller rårörsocker
  • 2 msk sirap
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • (100 g choklad till dekoration)

Gör så här:

Smöra en ugnsfast form, 24-26 cm i diameter, eller en form med löstagbar kant.

Smält smör eller margarin och låt det svalna något. Vispa samman smör, ägg, socker och sirap. Blanda bakpulver med mandelmjöl och rör eller  vispa sakta ner mandelmjöl, kokosmjöl, kakao, vanilj och salt.

Häll smeten i formen och grädda i 180 grader i 15-18 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten när den tas ut.

Vill du dekorera kakan: Hacka chokladen och lägg på den varma kakan. När chokladen smält, bred ut den över kakan.

Servera med vispad grädde eller glass.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Lasagne

Läcker vegomat

Lasagne är mångas helgfavorit. Men den behöver inte lagas med köttfärs och ostsås. Prova en vegetarisk lasagne till helgen!

lasagne.nu

Snabbakat

Långpannan

Bara det enkla är gott nog! Baka rutor i långpannan och njut i all enkelhet!

kladdkakor.se


Pajrecept

Polentapaj

Paj smakar alltid fint! Prova polentapaj med majsgryn, oliver och lagrad ost i fyllningen.

Paj är lättlagad mat. Och god! En stor fördel är att de flesta matpajer går utmärkt att göra i förväg och värma just när det är tid.

Ett nytt recept som gör sig kall eller ljummen är polentapaj - en god, vegetarisk paj där pajen ska svalna helt innan fyllningen stelnat. En perfekt paj att göra i förväg alltså och en fin smakkombination, med majsgryn, oliver, rosmarin, vitlök och lagrad ost.

Servera kall eller värm strax innan serveringen. Soltorkade tomater, rostade solrosfrön och en god sallad passar fint till!

Smakfull helg önskar pepparochsalt.se!

 pajrecept.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...