Risotto med saffran

Risotto är glutenfri och riktigt god mat som man kan variera som man vill. Här är en god och vacker variant med saffran!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 2 schalottenlökar eller 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 g saffran
  • ev. 2 dl vitt vin (kan ersättas med samma mängd buljong)
  • ca 7 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar eller 2-3 msk buljongpulver
  • 4 dl arborioris
  • 1 dl riven parmesanost

Gör så här:

Skala och finhacka lök och vitlök. Koka upp vattnet och blanda ner buljong och saffran, håll varmt. Fräs löken mjuk på låg värme i en stor kastrull. Blanda ner riset och häll på det vita vinet, låt puttra in på låg värme. När all vätskan sugits upp, tillsätt buljong så riset täcks. Låt koka under lock på låg värme tills vätskan kokat in och upprepa tills riset har mjuknat och blivit krämigt med en hård kärna. Blanda ner den rivna parmesanosten och servera.

Tips! Fler recept på risotto hittar du på vår systersida, risotto.nu.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Kyckling

Citrongrillad

Citron och timjan kan aldrig bli fel. Servera citronkyckling, där honung och timjan ger smak.

kycklingrecept.nu

Viltfärslimpa

Vilt ger smaken

Färs förvandlas alltför oftast till pastasås. Men viltfärslimpa passar både som varmrätt och till snittar.

helgmenyn.se


Kladdkakor

Varianter

Höstmörker är ett utmärkt skäl för att baka kladdkaka! Klassikern eller nyskrivna recept?

Kladdkakan är en älskad kaka, bakad av alla åldrar och serverad på mängder av sätt. Äten ljummen i tv-soffan en fredag, kyld och skuren i tunna skivor på buffén, med glass och strössel på barnkalaset...

Vilken är din favorit? Säg din mening i forumet!

Men prova först noga... Kanske är det klassikern? Eller varför inte den helt nya kladdkakan med yoghurt?

Kladdig kakfest!

 kladdkakor.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...