Risotto med saffranRisotto är glutenfri och riktigt god mat som man kan variera som man vill. Här är en god och vacker variant med saffran! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och finhacka lök och vitlök. Koka upp vattnet och blanda ner buljong och saffran, håll varmt. Fräs löken mjuk på låg värme i en stor kastrull. Blanda ner riset och häll på det vita vinet, låt puttra in på låg värme. När all vätskan sugits upp, tillsätt buljong så riset täcks. Låt koka under lock på låg värme tills vätskan kokat in och upprepa tills riset har mjuknat och blivit krämigt med en hård kärna. Blanda ner den rivna parmesanosten och servera. Tips! Fler recept på risotto hittar du på vår systersida, risotto.nu. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PåskfikaFika med påsktårtaLånghelgen till påsk ger gott om tid för såväl fika som trerätters, så baka en stilig påsktårta och bjud vänner och familj! FrukostbullarFruktbullarHärligt nygräddade bullar med frukt och frön smakar fantastiskt till fikat. Baka en plåt goda fruktbullar redan i dag! Varma sopporSnabb ärtsoppaMed en enkel mixer lagar du snabbt några riktigt goda soppor. På några minuter kan du sno ihop en krämig och smakrik morotssoppa till lunchen. Lika enkelt lagar du potatissoppan eller den släta svampsoppan som ska bli förrätt till söndagssteken. En god variant på grön ärtsoppa, med äppelcider och dragon passar utmärkt både till lunch och förrätt. Gott kan faktiskt vara snabbt! |
|