Glutenfria jordnötskakorHärligt knäckiga jordnötskakor. Rena godiset. Och dessutom kakor du kan baka utan ugn. Snabblagade och oemotståndliga! Du behöver
Gör så här:16 stycken. Mät ut sirap, socker och jordnötssmör i en kastull stor nog att rymma alla ingredienser. Värm och låt sjuda på svag värme cirka 5 minuter. Rör då och då. Tillsätt russinen mot slutet och ta bort kasterullen från värmen. Rör ner cornflakes och vaniljsocker. Blanda väl. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bricka eller bakplåt. Platta till så du får en kvadrat, ca 20X20 centimeter. Skär i 16 bitar - det är svårt att skära den sega smeten innan den stelnar men skär i alla fall spår. Ställ nu kakorna svalt i minst 30 minuter. Bryt isär bitarna. Vill du så kan du dekorera med smält choklad eller pudra över lite florsocker innan du serverar. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Koka syltBär kvar i frysen?Hemkokt sylt är ett fint sätt att ta tillvara säsongens frukt och bär. Dessutom smakar din egen sylt så mycket bättre än den du köper i butiken! PastareceptBästa helgpastanPasta är möjligheternas mat. De enklaste pastasåserna med ost eller skinka slänger du snabbt ihop till vardags. Eller kanske snabblagad gratäng på bogfläsk eller lax? En god köttfärssås eller broccolisås är också lättlagat. Men till helgen skapar vi festmat med pasta, som lammfärslasagne, fläskfilésås, vegetarisk lasagne eller cannelloni med lax. Servera tillsammans med vitlöksbröd och grönt och helgen är räddad! |
|