Glutenfria jordnötskakor

Härligt knäckiga jordnötskakor. Rena godiset. Och dessutom kakor du kan baka utan ugn. Snabblagade och oemotståndliga!

Du behöver

  • 1 dl ljus sirap
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 dl jordnötssmör, gärna med bitar
  • 1 dl russin
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl cornflakes, glutenfria
  • Ev blockchoklad eller florsocker

Gör så här:

16 stycken.

Mät ut sirap, socker och jordnötssmör i en kastull stor nog att rymma alla ingredienser.

Värm och låt sjuda på svag värme cirka 5 minuter. Rör då och då.

Tillsätt russinen mot slutet och ta bort kasterullen från värmen. Rör ner cornflakes och vaniljsocker. Blanda väl.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bricka eller bakplåt. Platta till så du får en kvadrat, ca 20X20 centimeter.

Skär i 16 bitar - det är svårt att skära den sega smeten innan den stelnar men skär i alla fall spår.

Ställ nu kakorna svalt i minst 30 minuter. Bryt isär bitarna.

Vill du så kan du dekorera med smält choklad eller pudra över lite florsocker innan du serverar.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

efterratter.se

Småkakor

Frön som sätter smak

Solrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel.

bakakaka.se


Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

Småkakor i butikshyllan är ett sorgligt kapitel. Speciellt om det handla om fyllda bitar. Tillsatserna haglar och smaken lyser med sin frånvaro. Men det är lätt att göra egna mazariner. Smörjer du bara formarna noga kan du baka klassiska mazariner eller goda äppelmazariner utan större besvär. Oavsett om du river egen mandel eller utgår från mandelmassa får du bakverk långt godare än de plastiga butikskakorna.

 bakakaka.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...