Glutenfria jordnötskakorHärligt knäckiga jordnötskakor. Rena godiset. Och dessutom kakor du kan baka utan ugn. Snabblagade och oemotståndliga! Du behöver
Gör så här:16 stycken. Mät ut sirap, socker och jordnötssmör i en kastull stor nog att rymma alla ingredienser. Värm och låt sjuda på svag värme cirka 5 minuter. Rör då och då. Tillsätt russinen mot slutet och ta bort kasterullen från värmen. Rör ner cornflakes och vaniljsocker. Blanda väl. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bricka eller bakplåt. Platta till så du får en kvadrat, ca 20X20 centimeter. Skär i 16 bitar - det är svårt att skära den sega smeten innan den stelnar men skär i alla fall spår. Ställ nu kakorna svalt i minst 30 minuter. Bryt isär bitarna. Vill du så kan du dekorera med smält choklad eller pudra över lite florsocker innan du serverar. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BagelsFrukt eller chokladBagels är brödet som sticker ut lite extra. Med sin lite kompakta konsistens och speciella smak som kommer av att brödet både kokas och gräddas i ugn. Det är inte så svårt att baka bagels! Och när du väl upptäckt det bakar du lätt varianter av alla slag. Goda chokladbagels, bagels med frukt eller ostbagels? Bagels går också utmärkt att servera som tilltugg till soppan, eller klassiskt som snabblunch, fyllda med till exempel färskost!
|
|