Glutenfria chokladkakor
Chokladkakor med russin - riktigt goda kakor som passar till både kaffe och te. Mycket chokladsmak!
Du behöver
- 2 dl bovetemjöl
- 5 dl havregryn (glutenfria)
- 2 tsk bakpulver
- 1 1/2 dl socker
- 3 msk kakao
- 50 g smör
- 100 g ljus choklad
- 2 dl russin
- 1/2 dl mjölk
- 1 ägg
- (ägg och pärlsocker till pensling)
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader.
Grovhacka chokladen. Mixa havregryn, bovete, kakao, bakpulver och socker med en matberedare. Tillsätt smöret och finfördela det också.
Rör ner mjölk, ägget och choklad. Blanda väl tills du har en deg som går att forma hjälpligt. Blanda ner russinen.
Forma degen till två längder, lika långa som en bakplåt. Lägg dem på ett bakplåtspapper på plåten och platta ut dem så att längderna blir cirka 1/2-1 cm höga.
Vispa upp ägg och pensla längderna med det. Strö gärna över lite pärlsocker.
Grädda 10-12 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Låt längderna svalna något på plåten och skär dem sedan snett i 2-3 centimeter breda skivor.
Torka kakorna på eftervärme i minst en timme, gärna över natten. Förvara i en tät burk. Håller sig länge om de förvaras torrt.