RårakorOm man vill laga glutenfritt är potatis användbart, till exempel som rårakor som tillbehör istället för pasta! Du behöver
Gör så här:Skala potatisen och riv den på rivjärnets grova sida. Lägg i ett durkslag och krama ur överskottsvätskan. Skala och grovriv den gula löken. Blanda potatis, lök, salt, svartpeppar och ägg. Hetta upp en stekpanna eller plättlagg, klicka ut smeten och platta ut till tunna rårakor. Stek dem i smör tills de är brynta på båda sidor. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PingstPingsttid med dignande kakfatVad behövs för en skön pingsthelg? Baka kolakakor och sätt på kaffet! MorotskakaKlassikerMorötter i kakan är en fin idé som använts långt tillbaka i tiden. Den vitaminrika roten har en sötaktig smak som passar utmärkt till mjuka kakor. En morotskaka blir dessutom saftig och håller sig fint några dagar i kylen. Prova en god morotskaka med choklad. Eller gör en smakrik kaka med mandel och honung. En klassisk morotskaka med glasyr av färskost är aldrig fel! Vill du ha ett lättare alternativ som trots det smakar riktigt bra ska du prova en mager morotskaka. Garanterat god fika! |
|