Pizzabotten på polenta

En glutenfri pizza bakar du lätt utan färdig mjölmix! Den här bottnen är gjord på ren polenta och vatten. Enkelt och gott!

Du behöver

  • 1 1/2 dl polenta
  • 1/2 liter vatten
  • ev. 1/2 dl majsmjöl

Gör så här:

Koka upp vatten och rör i polenta. Låt koka till en tjock gröt och ta av från värmen.

Bred ut massan på ett smort eller oljat bakplåtspapper. Lagret ska vara tunt, men jämt och smmanhållet. Det kan vara lättare att strö lite majsmjöl på och arbeta ut degen med händerna.

Förbaka pizzabottnen på 200 grader i 10-15 minuter. Ta ut och lägg på valfri fyllning. Baka sedan pizzan i ca 12 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av undrande
18 april 2012

på tredje raden står det, 1/2 dl, - och inget mer

räcker detta till en hel plåt eller bara till en "vanlig pizza"?

Redaktionens kommentar
Hej, tack för hjälpen! Nu har vi rättat till receptet. Det räcker till en hel plåt om "degen" trycks ut ordentligt.

Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Brödrecept

Utflykt!

Dags för utflykt i solskenet! Baka ett gott utflyktsbröd som passar ostmackan!

hembakatbrod.se

Grön buffé

Grön buffé till Kristi himmelfärdsdag

Långhelg eller bara en ledig dag? Ta chansen att bjuda på enkel vårbuffé med smakrika och överraskande primörer, varför inte ogräspaj med kirskål!

pajrecept.se


Tranbär, rönnbär, äpplen och päron

Alla höstens bär

Ingen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad!

Det finns trots allt något mer än lingon och äpplen att koka sylt och mos av nu på hösten. Päronen har inte äpplenas hållbarhet men kokta till marmelad tillsammans med tranbär kan de stå på hyllan mycket längre. Tranbärens syrliga smak gör sig förresten bra till mycket, exempelvis för att sätta piff på små tranbärskakor tillsammans med lime. Fast rönnbären är mycket enklare att hitta och blir också vackra som marmelad eller gelé i burkar i långa rader ända fram till jul!

 kokasylt.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...