Pizzabotten på polenta

En glutenfri pizza bakar du lätt utan färdig mjölmix! Den här bottnen är gjord på ren polenta och vatten. Enkelt och gott!

Du behöver

  • 1 1/2 dl polenta
  • 1/2 liter vatten
  • ev. 1/2 dl majsmjöl

Gör så här:

Koka upp vatten och rör i polenta. Låt koka till en tjock gröt och ta av från värmen.

Bred ut massan på ett smort eller oljat bakplåtspapper. Lagret ska vara tunt, men jämt och smmanhållet. Det kan vara lättare att strö lite majsmjöl på och arbeta ut degen med händerna.

Förbaka pizzabottnen på 200 grader i 10-15 minuter. Ta ut och lägg på valfri fyllning. Baka sedan pizzan i ca 12 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av undrande
18 april 2012

på tredje raden står det, 1/2 dl, - och inget mer

räcker detta till en hel plåt eller bara till en "vanlig pizza"?

Redaktionens kommentar
Hej, tack för hjälpen! Nu har vi rättat till receptet. Det räcker till en hel plåt om "degen" trycks ut ordentligt.

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Helgmenyn

Tacksam ugnsrätt

Aubergine trivs i ugnen! Gratinerade passar de perfekt för egen kryddning.

helgmenyn.se

Soppa

Ostsoppa

En tallrik soppa kanske? En krämig ost- och svampsoppa värmer gott!

sopprecept.se


Pizza

Sportlovsmiddag? Pizza!

I sportlovstider smakar maten extra bra efter en dag i snön - och alla hurrar när det vankas pizza till middag!

Pizzabotten, ost och ... tomatsås? Nej, på en vit pizza skippar vi tomatsåsen och får en riktigt krispig botten, penslad med olivolja. Potatis i lövtunna skivor tillsammans med vitlök och färskost blir en elegant, snabblagad pizza. Pizza ai funghi ska förstås toppas med en nypa torkad svamp och smörfrästa champinjoner som gör smaken mustigare. För den som är mindre vågad av sig går capricciosa alltid hem!

 bakapizza.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...