Pizzabotten på polenta

En glutenfri pizza bakar du lätt utan färdig mjölmix! Den här bottnen är gjord på ren polenta och vatten. Enkelt och gott!

Du behöver

  • 1 1/2 dl polenta
  • 1/2 liter vatten
  • ev. 1/2 dl majsmjöl

Gör så här:

Koka upp vatten och rör i polenta. Låt koka till en tjock gröt och ta av från värmen.

Bred ut massan på ett smort eller oljat bakplåtspapper. Lagret ska vara tunt, men jämt och smmanhållet. Det kan vara lättare att strö lite majsmjöl på och arbeta ut degen med händerna.

Förbaka pizzabottnen på 200 grader i 10-15 minuter. Ta ut och lägg på valfri fyllning. Baka sedan pizzan i ca 12 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av undrande
18 april 2012

på tredje raden står det, 1/2 dl, - och inget mer

räcker detta till en hel plåt eller bara till en "vanlig pizza"?

Redaktionens kommentar
Hej, tack för hjälpen! Nu har vi rättat till receptet. Det räcker till en hel plåt om "degen" trycks ut ordentligt.

Äppelkakor

Läckraste äppelkakorna du enkelt bakar själv!

På många håll börjar de första äpplena så smått mogna och vi laddar upp med några klassiska recept på äppelkaka. Smulpaj med äpplen och paj med äppelmos passar många gånger men ibland vill man ha en typisk kaka till kaffet eller efterrätten. Prova vårt recept på saftiga äppelkaka eller gör en riktigt god äppelkaka i långpanna som räcker till många gäster. Själva äter vi oss proppmätta på en nykomponerad äppelkaka med muscovadosocker. Det smakrika rårörsockret ger kakan en extra skjuts och lyfter klassikern till ny höjd!

 efterratter.se

Sallader med gryn

Grynen som gör det

Nu är våren här och det är dags att damma av picknickkorgen. Packa ner en matig kamutvetesallad med avocado och mozzarella!

salladsrecept.se

Festgryta

Burgundisk köttgryta

Vin passar inte bara till maten. Gör en mustig burgundisk köttgryta till helgen!

helgmenyn.se


Gröt

Nya bättre frukostvanor

Skrädmjölsgröt görs på rostat havremjöl som blir välkommen omväxling till havregrynsgröten.

Vi är ganska så bestämda när det gäller våra frukostvanor och har svårt att ändra oss. Fil, mackor, kokt ägg, och så gröt... Glamourös kan man inte kalla grötskålen men den har en särskild plats i våra hjärtan. Skaffa försiktigt nya vanor med blötlagd gröt som får tuggmotstånd av solrosfrön och torkade aprikoser, eller prova slät skrädmjölsgröt som smakar härligt nötigt. Vinn ny mark på frukostfronten!

 gröt.com


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...