Glutenfri hallonpaj

Hallonpaj smakar fantastiskt serverad ljummen med lite vaniljglass...

Du behöver

Receptet är för 6-8 personer.

Pajdeg

  • 100 g smör eller mjölkfritt margarin
  • 1 dl kokosmjöl (50g)
  • 2 dl mandelmjöl (100g
  • 1/2 dl socker (40g)

Fyllning

  • 150 g hallon
  • 50 g mandelmassa
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 msk potatismjöl

Gör så här:

Tärna smör eller margarin och lägg det i en bunke. Tillsätt de andra ingredienserna till degen och knåda till en slät pajdeg.

Klä en pajform, 24-26 cm i diameter med degen. Du kan antingen kavla eller trycka ut den på ett bakbord med lite strösocker under för att den inte ska fastna. Spara cirka 1/4 av degen, kavla eller rulla ut den till avlånga remsor och använd dem till att täcka pajen med dem.

Förgrädda pajskalen i 200 grader i cirka 5 minuter mitt i ugnen. Passa så det inte får för mycket färg.

Fyllningen: Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Om du använder frysta bära, låt dem tina lite. Vätskar de sig mycket kan du slå av lite vätska. Om du använder frysta bära - blanda socker med potatismjöl i en bunke. Blanda hallon med mandelmassan. Lägg bären i formen och strö socker- och potatismjölsblandningen över. (Använder du färska bär räcker det ofta med bara socker.) Täck med pajremsorna.

Grädda i 200 grader i cirka 20 minuter. Kontrollera att bären är mjuka och att pajen är gräddad i botten.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Chokladbollar

Baka de godaste chokladbollarna!

Chokladbollar måste inte smaka barnkalas. Har du tröttnat på klassikern med kokos kan du prova våra chokladbollar med kakao nibs!

smakakor.se

Rabarber

Rabarbertider

Nu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins?

smulpaj.se


Lasagne

Smakfull pasta

En ångande lasagne höjer värmen och ger helgkänsla! Gör en god klassiker eller hitta en ny favorit.

Lasagne är pastafavoriten för många. Att varva pastaplattor, vitsås och en god köttfärssås är den klassiska lasagnen.

Men lasagne går att göra på många sätt - en god vegetarisk lasagne eller kanske en variant med kyckling.

Och lasagne är lättlagat, går fort och är enkelt att laga till många. När formen väl är i ugnen så sköter den sig själv och det blir tid att duka och ordna tillbehören.

Servera till? Ja... vad sägs om riven parmesanost, oliver och en sallad? Kanske en skiva vitlöksbröd som aptitretare och gärna ett glas rött till. Trevlig helg från pepparochsalt.se!

 lasagne.nu


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...