Glutenfritt bröd

Det här receptet utgår från glutenfri ljus mjölmix. Med några små insatser blir det här brödet bra mycket godare än ett vanligt glutenfritt formbröd!

Du behöver

  • 4 1/2 dl fingervarmt vatten
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 msk psylliumfrö, fiberhusk
  • 1/2 dl fibrex
  • 2 msk linfrön
  • 1/2 dl solrosfrön, hackade eller mortlade
  • 500 g glutenfri, ljus mjölmix

Gör så här:

Smörj en brödform som rymmer 1 1/2 liter. Smula jästen i en bunke och lös den i lite av det fingervarma vattnet, tillsätt därefter resten av vattnet, olja, salt, psylliumfö, fibrex, linfrö och solrosfrö. Rör om. Tillsätt mjölmix lite i taget tills det blir en kladdig deg. Häll degen i formen och låt jäsa övertäckt i 30 minuter på en dragfri plats. Grädda sedan brödet i 250 graders värme i ugnens nedre del, i 30 minuter. Frys in det du inte tänker äta genast så fort brödet svalnat.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Varför?
19 januari 2014

Varför använder ni en färdig mjölmix i nästan alla era recept? Kan ni inte tänka på dom som inte har tillgång till detta? Skulle uppskatta recept - from scratch - så att säga. Finns inget Ica (bor utomlands) att köpa färdiga mixar på och tycker det blir lite fusk. Varför inte bara använda rena ingredienser?

Redaktionens kommentar
Det enkla svaret är att det är svårt att baka bra matbröd utan mix. Vi har gjort många halvbra försök, men inget är riktigt lyckat. Men vi har inte gett upp! Så länge kan vi tipsa om scones - där är det enklare att baka utan mix. Prova http://www.glutenfriarecept.se/glutenfria-scones , http://www.scones.se/glutenfria-scones eller http://www.scones.se/glutenfria-rismjolsscones .

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Köttbullar

Ny sajt

Pepparochsalt lanserar ännu en receptsajt, köttbullsrecept.se!

köttbullsrecept.se

Helgmenyn

Moussaka till helgen

En ångande moussaka är riktig helgmat, perfekt att laga åt många och lätt att göra!

helgmenyn.se


Enkel festmat

Viltskav till mer än bara grytor!

Färdigt renskav är den lätta vägen till lyxiga vilträtter på några minuter. Allt från renskavspytt till klassisk viltgryta passar både helgkväll som vardag!

Viltkött har ofta mycket smak och lagar du renskav behöver du sällan krydda med örtkryddor. Låt istället råvarorna hjälpa varandra och locka fram de enkla smakerna.
En klassisk viltskavsgryta med enbär, svamp och lingon värmer och är enkel festmat som passar när man vill ha rejäl, varm mat. Men viltskav från frysen passar lika bra i en pasta carbonara eller i en risotto som får fint mustig smak.
Tillsammans med rotfrukter blir viltskav en god viltskavspytt, eller en renskavspytt som en vildare variant av pyttipanna.
Serverad du renskav med rödbetor och timjan har du en lyxig helgrätt som passar fint med grönsallad och hembakat bröd!
Äter inte alla i sällskapet kött? Det går faktiskt att göra en vegetarisk variant – vegetarisk renskavsgryta på Quorn, som smakar vilt och riktigt bra!

 viltskav.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...