![]() ![]() Glutenfritt bröd![]() Det här receptet utgår från glutenfri ljus mjölmix. Med några små insatser blir det här brödet bra mycket godare än ett vanligt glutenfritt formbröd! Du behöver
Gör så här:Smörj en brödform som rymmer 1 1/2 liter. Smula jästen i en bunke och lös den i lite av det fingervarma vattnet, tillsätt därefter resten av vattnet, olja, salt, psylliumfö, fibrex, linfrö och solrosfrö. Rör om. Tillsätt mjölmix lite i taget tills det blir en kladdig deg. Häll degen i formen och låt jäsa övertäckt i 30 minuter på en dragfri plats. Grädda sedan brödet i 250 graders värme i ugnens nedre del, i 30 minuter. Frys in det du inte tänker äta genast så fort brödet svalnat. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Varför använder ni en färdig mjölmix i nästan alla era recept? Kan ni inte tänka på dom som inte har tillgång till detta? Skulle uppskatta recept - from scratch - så att säga. Finns inget Ica (bor utomlands) att köpa färdiga mixar på och tycker det blir lite fusk. Varför inte bara använda rena ingredienser?