Glutenfri äppelpaj med smuldegEn riktigt god äppelpaj har alla rätt att njuta av! Du behöverSmuldeg
Fyllning
Gör så här:Sätt ugnen på 200 grader. Finfördela smöret i majsmjöl och socker. Tillsätt mandelmassa och psylliumfrö och blanda samman. Klyfta äpplena och skär dem i tunna skivor och lägg ut i en pajform. Pudra över kanel och ringla över sirap. Fördela smuldegen över äpplena och grädda i 20-25 minuter, tills pajen fått fin yta. Servera gärna med vaniljsås, grädde eller glass. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SmåkakorFrön som sätter smakSolrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel. EfterrätterMarängPåsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng! SmåkakorKringlorI kakälskarens hjärta finns ett speciellt rum för småkakan. Och efter att i många år ha levt en undanskymd tillvaro i kakburkar och på kafferep är den nu mera älskad än någonsin. Chokladbröd, finska pinnar eller syltkakor kan aldrig vara fel. Själv vill jag slå ett slag för en klassisk kringla! Dessa enkla små läckerheter bakas alltför sällan. Baka kringlor med ägg och bakpulver eller gör goda kringlor med jäst som får jäsa och bli luftiga. Småkakor är storslaget, kringlor är krångelfritt! |
|