Glutenfri nougatkladdkaka

Enkel att baka men ändå riktigt god. En glutenfri och lyxig kaka till efterrätt eller fin-fika!

Du behöver

  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 50 g rapsolja eller annan matolja med neutral smak
  • 100 g nougat
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker eller 1/2 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 dl ljus glutenfri mix

Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader.

Smält smöret och blanda det med oljan, låt svalna till fingervarmt.

Smöra en ugnsfast pajform, ca 25 cm i diameter.

Vispa samman ägg och socker. Blanda ner smör- och oljeblandningen

Grovriv nougaten och blanda ner den tillsammans med kakao, vanilj och salt.

Sikta eller strö försiktigt i mjölmixen under omröring.

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 16 minuter. Kontrollera med sticka om kakan är klar. Den ska vara bakad och fast i kanten men kladdig i mitten.

Låt kakan svalna något och servera ljummen med vispgrädde eller glass. Skivad banan eller färska hallon är också gott till.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pajrecept

Fetaostpaj

Någon som gillar fetaost? Kalamata-oliver? Tomater? Här är receptet för er!

pajrecept.se


Surdegsbröd

Hembakat med klass

Känslan av att ha bakat eget, riktigt gott bröd är fantastisk. Med bara mjöl, vatten, salt och lite jäst lyckas du med ljust surdegsbröd!

Surdegsbakandet stannade inte vid att bli en våg. Det är en alldeles för bra metod för att glömmas bort! Vi hjälper dig komma igång med din egen surdeg så du kan baka allt från grovt rågbröd med russin till ljust formbröd.

Experimentera gärna med dinkel eller havre för att hitta din favorit till frukosten. För dig som inte har degblandare eller starka armar rekommenderar vi knådfritt dinkelbröd helt utan jäst. Välkommen till en värld av gott bröd!

 surdegsbrod.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...