Glutenfri nougatkladdkakaEnkel att baka men ändå riktigt god. En glutenfri och lyxig kaka till efterrätt eller fin-fika! Du behöver
Gör så här:Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret och blanda det med oljan, låt svalna till fingervarmt. Smöra en ugnsfast pajform, ca 25 cm i diameter. Vispa samman ägg och socker. Blanda ner smör- och oljeblandningen Grovriv nougaten och blanda ner den tillsammans med kakao, vanilj och salt. Sikta eller strö försiktigt i mjölmixen under omröring. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 16 minuter. Kontrollera med sticka om kakan är klar. Den ska vara bakad och fast i kanten men kladdig i mitten. Låt kakan svalna något och servera ljummen med vispgrädde eller glass. Skivad banan eller färska hallon är också gott till. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Smak av höstHöstsmaker inför HalloweenVärm upp senhösten med rykande varm äppelglögg! Bjud in till en skönt avslappnad höstfest i helgen. KladdkakorNya kladdiga kakorKladdkaka är mångas favoritkaka. På kladdkakor.se finns alltid recepten du behöver. Bara att slå på ugnen! FiskgratängBekvämt och gott med gratängEn god gratäng är både mättande och nyttig mat. Och dessutom god nog både för vardag och till helgmat. Låt maten koka samman i ugnen medan du gör annat och njut av fantastiska smaker! Prova nya recept på torsk på couscousbädd eller gör en gratäng med pasta, zucchini, fisk och tomat som både är snabblagad och smakrikt. Gratäng är också smidigt att laga om du har rester av potatis kvar – varva ner skivor av kall potatis i en potatisgratäng med korv och färskost och njut! |
|