Glutenfri nougatkladdkakaEnkel att baka men ändå riktigt god. En glutenfri och lyxig kaka till efterrätt eller fin-fika! Du behöver
Gör så här:Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret och blanda det med oljan, låt svalna till fingervarmt. Smöra en ugnsfast pajform, ca 25 cm i diameter. Vispa samman ägg och socker. Blanda ner smör- och oljeblandningen Grovriv nougaten och blanda ner den tillsammans med kakao, vanilj och salt. Sikta eller strö försiktigt i mjölmixen under omröring. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 16 minuter. Kontrollera med sticka om kakan är klar. Den ska vara bakad och fast i kanten men kladdig i mitten. Låt kakan svalna något och servera ljummen med vispgrädde eller glass. Skivad banan eller färska hallon är också gott till. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarBaka själv de bästa frukostbullarnaVill du ha nybakat till frukost på bara 10 minuter? Prova snabba frukostbullarna som du jäser över natten! GlutenfrittGlutenfritt helt enkeltPeppar&Salt har glutenfria recept och inspiration till alla måltider! Din egen müsliblandning med mandel och quinoapuffar kan förgylla den gråaste vintermorgon. ViltskavVildare matlagningVilt är ett klimatsmart alternativ som dessutom ger mycket smak. Låt viltmatlagningen bli en del av vardagen i en härlig pasta carbonara med renskav, som spetsas med enbär! En klassisk viltskavsgryta blir en rustik festmåltid tillsammans med pressad potatis och grönsaker. Välkommen till ett lite vildare kök! |
|