![]() ![]() Glutenfri nougatkladdkaka![]() Enkel att baka men ändå riktigt god. En glutenfri och lyxig kaka till efterrätt eller fin-fika! Du behöver
Gör så här:Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret och blanda det med oljan, låt svalna till fingervarmt. Smöra en ugnsfast pajform, ca 25 cm i diameter. Vispa samman ägg och socker. Blanda ner smör- och oljeblandningen Grovriv nougaten och blanda ner den tillsammans med kakao, vanilj och salt. Sikta eller strö försiktigt i mjölmixen under omröring. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 16 minuter. Kontrollera med sticka om kakan är klar. Den ska vara bakad och fast i kanten men kladdig i mitten. Låt kakan svalna något och servera ljummen med vispgrädde eller glass. Skivad banan eller färska hallon är också gott till. ![]() ![]() ![]()
|
|