Glutenfri nougatkladdkakaEnkel att baka men ändå riktigt god. En glutenfri och lyxig kaka till efterrätt eller fin-fika! Du behöver
Gör så här:Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret och blanda det med oljan, låt svalna till fingervarmt. Smöra en ugnsfast pajform, ca 25 cm i diameter. Vispa samman ägg och socker. Blanda ner smör- och oljeblandningen Grovriv nougaten och blanda ner den tillsammans med kakao, vanilj och salt. Sikta eller strö försiktigt i mjölmixen under omröring. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 16 minuter. Kontrollera med sticka om kakan är klar. Den ska vara bakad och fast i kanten men kladdig i mitten. Låt kakan svalna något och servera ljummen med vispgrädde eller glass. Skivad banan eller färska hallon är också gott till. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FiskgratängBekvämt och gott med gratängGratänger med grönt är komfortmat. Snabb och god fiskgratäng med zucchini är riktigt gott på kort tid! EfterrätterBaka en cocoskaka i helgen!Prova ett nytt recept i helgen! En smakrik och saftig cocoskaka, bakad på grahamsmjöl och täckt med choklad. Snabba mat-pannkakorPannkaksfest med franska galetter!
Pannkakor är vardagsmat för många av oss. Lättlagat, snabbt och barnvänligt. Och för en del ett klassiskt måste efter ärtsoppan på torsdagarna. |
|