Glutenfria havrekakor

Lättbakat och lättätet! Riktigt goda, glutenfria småkakor!

Du behöver

  • 4 dl havregryn (glutenfria)
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 125 g smör
  • 1 ägg

Gör så här:

Ca 20 kakor.

Värm ugnen till 200 grader.

Blanda havregryn, bovetemjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en matberedare eller mixer. ( Det går också att blanda för hand, men kakorna får då en grövre struktur - också gott!)

Skär smöret i bitar och mixa i det tillsammans med ägget till en jämn deg. Ta lite bovetemjöl på händerna och forma till en rulle, cirka 4 centimeter hög. Linda in i plastfolie eller lägg i en påse och kyl i kylskåp en stund så degen blir fastare.

Skär den kalla degen i cirka 1/2 centimeter tjocka skivor. Lägg kakorna på bakplåtspapper på två bakplåtar.

Grädda kakorna i 200 grader, mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt dem svalna på på plåten eller lyft över på ett galler.

Förvara kakorna i en tät burk i rumstemperatur eller frys i dem i tät låda.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Marlene S
10 augusti 2018

Mkt goda kakor! Jag tillsatte en nypa grovt havssalt i smeten också.


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Fettisdagen!

Semlans högtid!

Äntligen är semmeldagen här! Baka de bästa semlorna själv och fira!

semlor.nu

Grilla ost!

Fest med ost på grillen

Grillning behöver inte förknippas bara med kött och fisk - prova att grilla ost och gör en maffig halloumiburgare!

grillrecept.nu


Småkakor

Frön som sätter smak

Solrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel.

Frön och nötter ger smak åt de flesta bakverk. Använd skalade solrosfrön för att baka nötiga limpor och grova surdegsbröd. Rosta dem i en het panna och strö fröna över salladen. Eller använd dem som smakhöjare och bas i läckra solrosbollar. Till fikat passar lättbakade småkakor alltid bra! En variant på russinkakor med solrosfrön och grahamsmjöl ger härligt nötig smak. Helt utan nötter.

 bakakaka.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...