Glutenfria havrekakorLättbakat och lättätet! Riktigt goda, glutenfria småkakor! Du behöver
Gör så här:Ca 20 kakor. Värm ugnen till 200 grader. Blanda havregryn, bovetemjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en matberedare eller mixer. ( Det går också att blanda för hand, men kakorna får då en grövre struktur - också gott!) Skär smöret i bitar och mixa i det tillsammans med ägget till en jämn deg. Ta lite bovetemjöl på händerna och forma till en rulle, cirka 4 centimeter hög. Linda in i plastfolie eller lägg i en påse och kyl i kylskåp en stund så degen blir fastare. Skär den kalla degen i cirka 1/2 centimeter tjocka skivor. Lägg kakorna på bakplåtspapper på två bakplåtar. Grädda kakorna i 200 grader, mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt dem svalna på på plåten eller lyft över på ett galler. Förvara kakorna i en tät burk i rumstemperatur eller frys i dem i tät låda. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PajreceptLättlagad fest!Paj till helgen? Gör någon av de klassiska recepten eller en ny variant av paj med korv och champinjoner! GlutenfrittGlutenfritt helt enkeltFärdig glutenfri mjölmix behöver inte vara lösningen! Till brunchen smakar scones bäst, rykande heta. Vissa rätter är naturligt glutenfria, som risotto med smak av saffran. En krispig pizzabotten gjord på polenta räddar fredagsmyset och till efterrätt serveras förstås en tunn skiva lyxig chokladkaka tillsammans med grädde och färska bär... |
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Mkt goda kakor! Jag tillsatte en nypa grovt havssalt i smeten också.