![]() ![]() Glutenfria havrekakor![]() Lättbakat och lättätet! Riktigt goda, glutenfria småkakor! Du behöver
Gör så här:Ca 20 kakor. Värm ugnen till 200 grader. Blanda havregryn, bovetemjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en matberedare eller mixer. ( Det går också att blanda för hand, men kakorna får då en grövre struktur - också gott!) Skär smöret i bitar och mixa i det tillsammans med ägget till en jämn deg. Ta lite bovetemjöl på händerna och forma till en rulle, cirka 4 centimeter hög. Linda in i plastfolie eller lägg i en påse och kyl i kylskåp en stund så degen blir fastare. Skär den kalla degen i cirka 1/2 centimeter tjocka skivor. Lägg kakorna på bakplåtspapper på två bakplåtar. Grädda kakorna i 200 grader, mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt dem svalna på på plåten eller lyft över på ett galler. Förvara kakorna i en tät burk i rumstemperatur eller frys i dem i tät låda. ![]() ![]() ![]()
|
|
Mkt goda kakor! Jag tillsatte en nypa grovt havssalt i smeten också.