Glutenfria havrekakor

Lättbakat och lättätet! Riktigt goda, glutenfria småkakor!

Du behöver

  • 4 dl havregryn (glutenfria)
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 125 g smör
  • 1 ägg

Gör så här:

Ca 20 kakor.

Värm ugnen till 200 grader.

Blanda havregryn, bovetemjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en matberedare eller mixer. ( Det går också att blanda för hand, men kakorna får då en grövre struktur - också gott!)

Skär smöret i bitar och mixa i det tillsammans med ägget till en jämn deg. Ta lite bovetemjöl på händerna och forma till en rulle, cirka 4 centimeter hög. Linda in i plastfolie eller lägg i en påse och kyl i kylskåp en stund så degen blir fastare.

Skär den kalla degen i cirka 1/2 centimeter tjocka skivor. Lägg kakorna på bakplåtspapper på två bakplåtar.

Grädda kakorna i 200 grader, mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt dem svalna på på plåten eller lyft över på ett galler.

Förvara kakorna i en tät burk i rumstemperatur eller frys i dem i tät låda.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Marlene S
10 augusti 2018

Mkt goda kakor! Jag tillsatte en nypa grovt havssalt i smeten också.


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Fars dag 10 november

Frukost på sängen till far

Glöm de hårda presenterna, far vill vakna mjukt på Fars dag på söndag! Då är det hembakade honungsgifflar som smakar allra bäst.

bakabullar.se

Squashrecept

Squash i överflöd

När squashen mognar i trädgården blir mången odlare panikslagen. Vad gör man med överflödet? Tja, kanske paj?

vegetariskarecept.se


Röda, svarta och vita vinbär

Semestertid med vinbärsplockning

Svarta och röda vinbär skiljer sig distinkt åt när det gäller smak, men båda blir goda i vinbärskakor - eller till sylt förstås!

Den som har en vinbärsbuske i trädgården vet att det sällan blir någon brist på bär. Då är det förstås bra att ta vara på bären och koka rödvinbärssaft eller svartvinbärssylt! Avvara några nävar av de färska bären och baka svartvinbärsmuffins med kokos eller vinbärspaj. Riktigt smakrik mynta är väldigt god med svartvinbär i en paj, men sockra inte för mycket! Låt syrligheten framträda.

 smakakor.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...