Havreknäckebröd utan glutenEtt riktigt gott och lyxigt knäckebröd utan gluten. Lite matigare än fröknäcke men platsar både till frukost och på en buffé! Du behöver
Gör så här:Lägg alla torrvarorna i en matberedare eller mixer och mixa till en grov konsistens. Det ska synas att det är frön i blandningen men inte finnas hela fröbitar kvar. Blanda nu i olja, salt och tillsätt yoghurt eller filmjölk till du får en deg som håller samman. Låt gärna degen stå till sig en liten stund innan du arbetar ut den. Kavla ut degen, gärna med kruskavel, på lite bovetemjöl eller potatismjöl. När degen börjar få svårt att hålla ihop lägger du försiktigt över den på ett baklåtspapper på en plåt. Fortsätt kavla på plåten tills brödet är cirka 30X40 cm. Pensla hela ytan med rapsolja och strö över lite flingsalt. Grädda brödet mitt i ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter. Ta ut plåten och skär brödet i bitar med en vass kniv medan det ännu är mjukt. Sätt in brödet och grädda i ytterligare 5 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet eftertorka med ugnsluckan på glänt i minst en halvtimme - gärna över natten. Förvara brödet torrt och i rumstemperatur så håller det länge. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Gizella
5 december 2020
Fel med recepten. Behöver betydlig mer vätska och ändå svårt att arbeta med. Tyvärr Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Mimmi
19 oktober 2016
Något stämmer inte med detta recept! Alldeles för lite vätska. DeT blir ingen deg, bara smulor?! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Falubo
14 december 2015
Har provat receptet Havreknäcke utan gluten, men undrar om det verkligen ska vara bara 1 dl vätska till den mängden torra ingredienser? Blev väldigt torrt och jag fick tillsätt mer än dubbla vätskan för att få det att hålla ihop MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HelgmenynSvamp gillar ostSvamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost! KycklingreceptGrillat är godast!Färdiggrillad kyckling i påse från butiken? Nej tack! Laga rödlöksfylld kyckling med yoghurt i stället! Sylt och saft av jordgubbarJuni månads bästa: jordgubbarna!Jordgubbarna hänger röda i trädgården och på självplock. Utanför alla mataffärer snubblar man över stånd, fyllda med små lådor med lockande gubbar. Passa på när de är billiga och färska och koka syltgrytan full med jordgubbssylt! Tillsammans med rabarber i sylt piggas jordgubbarna upp av syrligheten. Dessa båda godsaker i lika delar är goda i saft också. Och glöm inte att ta en paus mellan saftande och syltande, i sällskap med en skål jordgubbar och mjölk. |
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Måste vara fel..