![]() ![]() Havreknäckebröd utan gluten![]() Ett riktigt gott och lyxigt knäckebröd utan gluten. Lite matigare än fröknäcke men platsar både till frukost och på en buffé! Du behöver
Gör så här:Lägg alla torrvarorna i en matberedare eller mixer och mixa till en grov konsistens. Det ska synas att det är frön i blandningen men inte finnas hela fröbitar kvar. Blanda nu i olja, salt och tillsätt yoghurt eller filmjölk till du får en deg som håller samman. Låt gärna degen stå till sig en liten stund innan du arbetar ut den. Kavla ut degen, gärna med kruskavel, på lite bovetemjöl eller potatismjöl. När degen börjar få svårt att hålla ihop lägger du försiktigt över den på ett baklåtspapper på en plåt. Fortsätt kavla på plåten tills brödet är cirka 30X40 cm. Pensla hela ytan med rapsolja och strö över lite flingsalt. Grädda brödet mitt i ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter. Ta ut plåten och skär brödet i bitar med en vass kniv medan det ännu är mjukt. Sätt in brödet och grädda i ytterligare 5 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet eftertorka med ugnsluckan på glänt i minst en halvtimme - gärna över natten. Förvara brödet torrt och i rumstemperatur så håller det länge. ![]()
![]() 5 december 2020
Fel med recepten. Behöver betydlig mer vätska och ändå svårt att arbeta med. Tyvärr ![]() ![]()
![]() 19 oktober 2016
Något stämmer inte med detta recept! Alldeles för lite vätska. DeT blir ingen deg, bara smulor?! ![]() ![]()
![]() 14 december 2015
Har provat receptet Havreknäcke utan gluten, men undrar om det verkligen ska vara bara 1 dl vätska till den mängden torra ingredienser? Blev väldigt torrt och jag fick tillsätt mer än dubbla vätskan för att få det att hålla ihop ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Måste vara fel..