![]() ![]() Glutenfri björnbärspaj![]() En riktigt läcker glutenfri paj som passar lika bra för den som tål gluten. Du behöverReceptet är för 6-8 personer. Pajdeg
Fyllning
Gör så här:Tärna smör eller margarin och lägg det i en bunke. Tillsätt de andra ingredienserna till degen och knåda till en slät pajdeg. Klä en pajform, 24-26 cm i diameter med degen. Du kan antingen kavla eller trycka ut den på ett bakbord med lite strösocker under för att den inte ska fastna. Spara cirka 1/4 av degen, kavla eller rulla ut den till avlånga remsor och använd dem till att täcka pajen med dem. Förgrädda pajskalen i 200 grader i cirka 5 minuter mitt i ugnen. Passa så det inte får för mycket färg. Fyllningen: Riv, raspa skalet av en tvättad citron. Om du använder frysta bära kan du låta dem tina och rinna av lite. Om du använder frysta bära - blanda socker med potatismjöl i en bunke. Blanda bären med citronrasp. Lägg bären i formen och strö socker- och potatismjölsblandningen över. Använder du färska bär räcker det ofta med bara socker. Täck med pajremsorna. Grädda i 200 grader i 20-25 minuter. kontrollera att bären är mjuka och att pajen är gräddad i botten. ![]() ![]() ![]()
|
|