Glutenfri björnbärspaj

En riktigt läcker glutenfri paj som passar lika bra för den som tål gluten.

Du behöver

Receptet är för 6-8 personer.

Pajdeg

  • 100 g smör eller mjölkfritt margarin
  • 1 dl kokosmjöl (50g)
  • 2 dl mandelmjöl (100g
  • 1/2 dl socker (40g)

Fyllning

  • 200 g björnbär
  • Rivet skal av en ekologisk citron
  • 1/2-2 dl socker
  • (2 msk potatismjöl)

Gör så här:

Tärna smör eller margarin och lägg det i en bunke. Tillsätt de andra ingredienserna till degen och knåda till en slät pajdeg.

Klä en pajform, 24-26 cm i diameter med degen. Du kan antingen kavla eller trycka ut den på ett bakbord med lite strösocker under för att den inte ska fastna. Spara cirka 1/4 av degen, kavla eller rulla ut den till avlånga remsor och använd dem till att täcka pajen med dem.

Förgrädda pajskalen i 200 grader i cirka 5 minuter mitt i ugnen. Passa så det inte får för mycket färg.

Fyllningen: Riv, raspa skalet av en tvättad citron. Om du använder frysta bära kan du låta dem tina och rinna av lite. Om du använder frysta bära - blanda socker med potatismjöl i en bunke. Blanda bären med citronrasp. Lägg bären i formen och strö socker- och potatismjölsblandningen över. Använder du färska bär räcker det ofta med bara socker. Täck med pajremsorna.

Grädda i  200 grader i 20-25 minuter. kontrollera att bären är mjuka och att pajen är gräddad i botten.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kladdkakor

Lyxig kladdkaka

Dags för en härlig långfika i helgen? Prova nya, goda recept på kladdkaka med jordnötter!

kladdkakor.se

Viltfärslimpa

Vilt ger smaken

Färs förvandlas alltför oftast till pastasås. Men viltfärslimpa passar både som varmrätt och till snittar.

helgmenyn.se


Kladdkakor

Krispigt

Varför ska alltid barnen ha ensamrätt till knasiga sötsaker? Baka en krispigt kladdig kaka med chokladpuffar!

Kladdkaka kan man inte baka för ofta. För att vara på den säkra sidan finns mängder av varianter att göra. Allt från den klassiska kladdkakan, lättbakad och god, via mörk chokladig kladdkaka till den goda och lyxiga kladdkakan med  tryffel... Vi puffar gärna för en ny variant som passar både barnkalas och kaffebrickan. Kladdkaka med krisp är kakan för den som gillar sött! Servera med grädde, så klart!

 kladdkakor.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...