Glutenfria kolakakorGoda och knapriga! Lättbakade och snabba att få till när du behöver glutenfri fika fort! Du behöver
Gör så här:Ca 30 st. Ta fram smöret så det hinner bli mjukt. Använd helst en mixer, men det går också att blanda för hand. Men då blir kakorna lite grövre. Blanda alla torrvarorna i en mixer eller bunke. Mixa/ blanda noga. Tillsätt ägget och det rumsvarma smöret. Späd nu med mjöken under omrörning - sluta när degen är så smidig att du kan forma den. Strö ut lite bovetemjöl eller mjölmix på arbetsytan och forma degen till en avlångs längd, cirka 2 cm bred. Kavla längden så den blir 2-3 mm tjock. Skär i skivor som är 2 cm breda. Lägg kakorna på en plåt och pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda i 180 g i cirka 14 minuter. Låt kakorna svalna på galler innan de serveras. Förvara i rumstemperatur i en plåt- eller glasburk. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Glutenfri pajBaka bäst glutenfrittAtt baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför! KolakakaKolakaka till klassisk och trendig fika!
Mjuka kakor hör för många ihop med farmors kakfat och finservisen. Visst är det gott med en nybakad sockerkaka till fikat och smaksatt med citron i en citronkaka blir kakan en älskad favorit för många av oss! Men sockerkakan kan vara så mycket mer än klassikern som trängs med småkakorna på kalaset. |
|