![]() ![]() Glutenfria kolakakor![]() Goda och knapriga! Lättbakade och snabba att få till när du behöver glutenfri fika fort! Du behöver
Gör så här:Ca 30 st. Ta fram smöret så det hinner bli mjukt. Använd helst en mixer, men det går också att blanda för hand. Men då blir kakorna lite grövre. Blanda alla torrvarorna i en mixer eller bunke. Mixa/ blanda noga. Tillsätt ägget och det rumsvarma smöret. Späd nu med mjöken under omrörning - sluta när degen är så smidig att du kan forma den. Strö ut lite bovetemjöl eller mjölmix på arbetsytan och forma degen till en avlångs längd, cirka 2 cm bred. Kavla längden så den blir 2-3 mm tjock. Skär i skivor som är 2 cm breda. Lägg kakorna på en plåt och pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda i 180 g i cirka 14 minuter. Låt kakorna svalna på galler innan de serveras. Förvara i rumstemperatur i en plåt- eller glasburk. ![]() ![]() ![]()
|
|