Glutenfria kolakakorGoda och knapriga! Lättbakade och snabba att få till när du behöver glutenfri fika fort! Du behöver
Gör så här:Ca 30 st. Ta fram smöret så det hinner bli mjukt. Använd helst en mixer, men det går också att blanda för hand. Men då blir kakorna lite grövre. Blanda alla torrvarorna i en mixer eller bunke. Mixa/ blanda noga. Tillsätt ägget och det rumsvarma smöret. Späd nu med mjöken under omrörning - sluta när degen är så smidig att du kan forma den. Strö ut lite bovetemjöl eller mjölmix på arbetsytan och forma degen till en avlångs längd, cirka 2 cm bred. Kavla längden så den blir 2-3 mm tjock. Skär i skivor som är 2 cm breda. Lägg kakorna på en plåt och pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda i 180 g i cirka 14 minuter. Låt kakorna svalna på galler innan de serveras. Förvara i rumstemperatur i en plåt- eller glasburk. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakakakaMandel, banan och chokladPassa på att baka någonting riktigt gott till helgen. Prova ett nytt recept på chokladkaka med banan och god mandelsmak! FormbrödBaka lätt med form
Långjäst bröd i alla ära, men det är inte alltid man har tid att vänta. Använd form av något slag så blir det enklare att lyckas med bröden, även om du låter dem jäsa kort tid. Bröden får stöd under jäsningen och faller inte samman. Dessutom får du jämna bröd utan att forma dem… |
|