Müsli utan glutenGlutenfri müsli ordnar du lätt med massor av godsaker som frön, mandel och frukt. Rostad müsli är alltid godast! Du behöver
Gör så här:Sätt ugnen på 200 grader. Grovhacka mandlarna. Bred ut boveteflingor, mandel, solros- och pumpakärnor i en långpanna. Rör ut honungen i vattnet och tillsätt oljan. Droppa över flingorna och fröna och blanda om. Sätt in i ugnen och rosta i 10 minuter, rör om ett par gånger under tiden. Blanda ner kokosflingorna och rosta ytterligare 5 minuter. Ta långpannan ur ugnen, låt svalna något. Skär fikonen i små bitar och blanda ner fikon, quinoapuffar och eventuellt russin i müslin. Förvara torrt i en burk med lock.
Redaktionens kommentar
Bovete är en ört som används istället för mjöl och därför räknas bovete ofta in bland sädesslag - vilket de alltså inte är. Bovete är naturligt glutenfritt.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SockerkakorKlassisk kaka står sig genom trender.Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit! QuesadillasVardagstacosTill helgen står tacos på menyn i många svenska hem - varför inte en vanlig vardag? Quesadillas med keso och härligt rökig smak blir gott till soppa eller som matigt mellanmål. FläskpannkakaMatiga pannkakorNyttiga och matiga pannkakor serverade med matig fyllning är tacksam vardagsmat. Använd gärna lite grövre mjöl i smeten, till exempel i grahamspannkakor. Eller var bekväm och använd ugnen. Klassisk ugnspannkaka går att variera i det oändliga. Prova att byta ut lite av vetemjölet mot grahamsmjöl eller dinkelmjöl. Smaksätt pannkakan med äppelbitar, finhackad lök, riven ost eller bacon. Eller laga klassisk fläskpannkaka och servera med linongsylt, rivna morötter, lättkokt broccoli och vitkålssallad. Bekvämt, snabbt och lättlagat. Och gott såklart!
|
|
Hur kan boveteflingor vara glutenfria? Ni menar kanske glutenfria boveteflingor? Det är väl gluten i vete? Lite förvirrande här. Kan ni reda ut begreppen?