Müsli utan glutenGlutenfri müsli ordnar du lätt med massor av godsaker som frön, mandel och frukt. Rostad müsli är alltid godast! Du behöver
Gör så här:Sätt ugnen på 200 grader. Grovhacka mandlarna. Bred ut boveteflingor, mandel, solros- och pumpakärnor i en långpanna. Rör ut honungen i vattnet och tillsätt oljan. Droppa över flingorna och fröna och blanda om. Sätt in i ugnen och rosta i 10 minuter, rör om ett par gånger under tiden. Blanda ner kokosflingorna och rosta ytterligare 5 minuter. Ta långpannan ur ugnen, låt svalna något. Skär fikonen i små bitar och blanda ner fikon, quinoapuffar och eventuellt russin i müslin. Förvara torrt i en burk med lock.
Redaktionens kommentar
Bovete är en ört som används istället för mjöl och därför räknas bovete ofta in bland sädesslag - vilket de alltså inte är. Bovete är naturligt glutenfritt.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Sallad till buffénSomrig sallad till buffénNej, nytt är det inte, men så gott! Klassikern grekisk sallad med salta oliver, välmogna tomater och fetaost tar sin välförtjänta plats på buffén. SmåkakorKringlorAtt bjuda på småkakor är allt annat än småaktigt! Att baka kringlor är motsatsen till krångligt! EfterrätterKrydda kakan!Ingefära är en spännande och användbar krydda. Denna smakrika rot som stammar från Kina passar fint i matlagninen. I det asiatiska köket har den använts långt tillbaka i tiden och är en viktig krydda. Dessutom har den också använts som läkeväxt, bland annat för sina antiinflammatoriska egenskaper. Men ingefära passar också fint som smaksättare i kakor av olika slag, de välkända pepparkakorna vi bakar varje jul är ett bra exempel. Tillsammans med kardemumma ger ingefäran också fin smak åt sockerkakan. Prova ett nytt recept på Ingerfärs- och kardemummakaka till fikat. Ett enkelt och annorlunda sätt att smaksätta kakan. Servera med vispad grädde eller vaniljglass och du har en kaka som passar lika bra som efterrätt som till eftermiddagsfika! Smaklig och kryddig fika! |
|
Hur kan boveteflingor vara glutenfria? Ni menar kanske glutenfria boveteflingor? Det är väl gluten i vete? Lite förvirrande här. Kan ni reda ut begreppen?