Müsli utan gluten

Glutenfri müsli ordnar du lätt med massor av godsaker som frön, mandel och frukt. Rostad müsli är alltid godast!

Du behöver

  • 5 dl boveteflingor
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl solroskärnor
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 1 msk neutral matolja
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 4 torkade fikon
  • 1 dl quinoapuffar
  • ev. 1/2 dl russin

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Grovhacka mandlarna. Bred ut boveteflingor, mandel, solros- och pumpakärnor i en långpanna. Rör ut honungen i vattnet och tillsätt oljan. Droppa över flingorna och fröna och blanda om. Sätt in i ugnen och rosta i 10 minuter, rör om ett par gånger under tiden. Blanda ner kokosflingorna och rosta ytterligare 5 minuter. Ta långpannan ur ugnen, låt svalna något. Skär fikonen i små bitar och blanda ner fikon, quinoapuffar och eventuellt russin i müslin. Förvara torrt i en burk med lock.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Undrande
6 februari 2014

Hur kan boveteflingor vara glutenfria? Ni menar kanske glutenfria boveteflingor? Det är väl gluten i vete? Lite förvirrande här. Kan ni reda ut begreppen?

Redaktionens kommentar
Bovete är en ört som används istället för mjöl och därför räknas bovete ofta in bland sädesslag - vilket de alltså inte är. Bovete är naturligt glutenfritt.

Rabarberpaj

Fika med årets första rabarberpaj!

Våren är här och vi firar med en riktigt klassisk rabarberpaj!

Värmen är här och grönskan exploderar. I södra Sverige finns späd rabarber, lagom till årets första rabarberpaj!
Rabarber blev populär i trädgårdarna först när socker blev billigt nog för att allmänheten skulle ha råd att köpa. För rabarber kräver socker, och gärna vaniljsås eller grädde för att balansera den syrliga smaken.
Gör en klassisk rabarberpaj med smultäcke. Eller prova någon av alla varianter där rabarbern får extra smak – rabarberpaj med mandelmassa, rabarberpaj med kolasmak, kardemumma eller kanske en rabarberpaj med knaprigt havretäcke?
Oavsett vilken som är din favorit smakar den allra bäst ljummen, serverad i vårsolen!

 smulpaj.se

Bakakaka

Mera muffins!

Muffins är mums! Baka ett nytt recept på blåbärsmuffins med graham.

bakakaka.se

Efterrätter

Saffrans- pannkaka

Finns det en godare efterrätt än saffranspannkaka?

efterratter.se


Smart helgmat

Lyxig kyckling - helgmat som räcker länge!

En riktigt klassisk helgstek är ett lyxigt sätt att fira helg! Gör två rätter i en: Läckert fylld kyckling som finmiddag och kycklingsoppa i veckan.

Mycket finns att vinna på att ta till vara så mycket av råvarorna som möjligt. Både för plånboken och miljön. Men också för att det finns så mycket god mat du lättast gör på rester! Lagar du en riktigt god helstekt kyckling till helgen och serverar den med gräddsås och rotfrukter har du en fantastisk söndagsmiddag. Prova vårt nya recept med härlig fyllning av champinjoner, krutonger och vin som får både smaklökar och ögat att jubla… Det som blir över använder du till nya, goda rätter dagen därpå. En god kycklinggryta är snabbmat med mycket smak. Till en paj, sallad eller pasta är kall kyckling utmärkt. Och vill du ta tillvara hela kycklingen provar du att koka fond på resterna och göra en mustig kycklingsoppa med potatis och rotfrukter. Så mycket gott av ut av bara en rätt! Ett gott tips: Välj kravmärkt kyckling så gör du bra för djur, miljö och smaken!

 kycklingrecept.nu


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...