Glutenfria kanelskorporRiktigt goda och spröda fika-skorpor som passar både den som tål och inte tål gluten! Du behöver
Gör så här:Värm ugnen till 200 grader. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke eller med en matberedare. Rör ner sirap, fil eller mjölk, ägget och oljan. Blanda väl tills du har en deg som går att forma hjälpligt. Forma degen till två längder, lika långa som en bakplåt. Lägg dem på ett bakplåtspapper på plåten och platta ut dem så att längderna blir cirka 1-1 1/2 cm höga. Vispa upp ägg och pensla längderna med det. Grädda 15 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Låt längderna svalna något på plåten och skär dem sedan snett i drygt centimetertjocka skivor. Gör du tjockare skivor håller de samman bättre men då blir ju varje skorpa större - en smaksak! Torka skorporna på eftervärme i minst en timme, gärna över natten. Vill du ge skorporna fin färg kan du rosta dem hastigt i ugnen någon minut i 250 grader innan du torkar dem. Förvara i en tät burk. Håller sig länge om de förvaras torrt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FruktfestÄppel, päppel... paj!
Den första äppelpajen ger försmak på en lång, god höst. Vi börjar med efterrätten! CheesecakeFruktig fikaCheesecake är en populär fikakaka där varianterna är många. Baka en god variant med bär! HelgmenynSvamp gillar ostSvamp är en självklar smaksättare som blir basen i allt från goda svamppajer till mustig svampsoppa. Har du provat att kombinera svamp och ost även i soppa? I grytan tillsammans med fläskkött lyfter champinjoner smaken till nya höjder. En god paj med svamp passar både vardag som fest. Den som vill bjuda lite finare till helgen provar ett nytt recept på kikärtsfyllda champinjonhattar under parmesantäcke. Garanterat god helg! |
|